Bart Lemmens

Bart Lemmens begon op 9-jarige leeftijd piano en viool te spelen.

Hij werd laureaat piano in de wedstrijd “ Jeune Talent “ te Brussel.

Na het behalen van regeringsmedailles piano, viool en altviool in de muziekacademie verkreeg hij voor deze 3 disciplines een eerste prijs in de Axion Classics België.

Hij zette zijn studies voort aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen en behaalde er eerste prijzen en Hoger Diploma’s piano (klas Levente Kende), viool (klas J. Rubinstein) en kamermuziek piano en viool. Nadien werden zijn studies nog afgerond met een Masterdiploma .

Hij behaalde ook de prijs pianobegeleiding in de Axion Classics en verkreeg de Annie Rutzkyprijs.

Bart was lid van de Beethovenacademie en was gedurende 9 jaar 2de violist van het Gaggini- strijkkwartet. Gedurende een tiental jaren was hij solist in het kamerorkest “I Fiamminghi“onder leiding van Rudolf Werthen. Nadien was hij enkele jaren co-aanvoerder bij “The Brussels
Philharmonic”.

Op dit ogenblik is hij als pianoleraar en begeleider verbonden aan de Stedelijke Academie Muziek, Woord en Dans te Lier. Hij is eveneens begeleider aan de Artesis Hogeschool Antwerpen, departement muziek. Hij is free-lance violist in allerhande ensembles en orkesten en lid van het Apollo-strijkkwartet.